Témaindító hozzászólás
|
2011.07.09. 10:38 - |
Osszuk meg receptjeinket egymással |
[4-1]
Kakaós-vaníliás csiga
Hozzávalók:
-
50 dkg liszt
-
30 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
5 dkg kakaó
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
1/2 csomag sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat - a kakaó és a vaníliás cukor kivételével -eldolgozzuk, majd a tésztát kettéosztjuk. Az egyik adag tésztába beledolgozzuk a kakaót, a másikba pedig a vaníliás cukrot. Mindkét adagot vékonyra nyújtjuk, a fehéret megkenjük tojásfehérjével és rárakjuk a kakaós tésztát. A tésztákat úgy tekerjük fel, mint a beiglit, aztán fél centi szélesre szeleteljük, végül sütőpapíros tepsiben megsütjük. |
Csirkeszárny burgonyaágyon
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kiolajozott tűzálló edénybe lerakom a karikára szelt burgonyát, kissé megsózom.
Sóval és majoránnával bedörzsölöm a
csirkeszárnyakat, majd paprikás lisztbe forgatom, és a burgonya tetejére, jó szorosan lerakom egymás mellé.
Ezután a vékony karikára szelt hagymát rászórom a húsra, és azt is egy kissé sózom.
A paprikás lisztet (2-3 evőkanál) kikeverem a tejföllel, és a hagyma tetejére öntöm, hogy mindenhol befedje.
Lezárom az edény tetejét, 190 fokos sütőben 35-45 perc alatt készre sütöm. |
Burgonyás-húsos tészta kapros tejföllel
ˇ
Hozzávalók:
-
kb. 1 kg burgonya
-
60-70 dkg sertéslapocka
-
20-25 dkg laskatészta
-
3 dl tejföl
-
kevés kapor (szárított vagy friss)
-
1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. A húst és a hagymát felkockázzuk.
A vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst, ezután fűszerezzük sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel és ételízesítővel, majd puhára pároljuk (pirospaprika nem kell rá).
A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
A megfőtt burgonyát karikára szeljük, és lerakjuk egy kisebb tepsi aljára, rátesszük a megfőtt húst, a hús tetejére szépen rárakjuk a puhára főtt tésztát.
A tejfölben elkeverjük a kaprot, ezt a tészta tetejére kenjük, és körülbelül 200 fokon 25-30 percig sütjük. Azonnal tálaljuk. |
Osszuk meg receptjeinket egymással |
[4-1]
|